ua en ru

У Німеччині запропонували створити загальноєвропейський банк даних про екстремістів

У Німеччині запропонували створити загальноєвропейський банк даних про екстремістів Фото: заворушення в Гамбурзі (twitter: Human Rights Watch)

Також у мін'юсті пообіцяли виділити більше коштів для спостереження за екстремістами

Міністр юстиції Німеччини Хайко Мас після масштабних заворушень, влаштованих під час саміту "великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі, запропонував створити загальноєвропейський банк даних про екстремістів, повідомляє DW.

"У заворушеннях в Гамбурзі брали участь екстремісти не тільки Німеччини, але й з Італії, Франції, Іспанії та інших європейських країн. Саме тому необхідна база даних, якою могли б скористатися всі країни. Це дозволить владі краще орієнтуватися в аналогічних ситуаціях і зупиняти таких людей ще на кордоні", - повідомив міністр.

За його словами, саміт показав, що в Європі немає достатньої бази даних про екстремістів. Одночасно міністр пообіцяв виділити більше коштів для спостереження за екстремістами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті перевірок перед самітом країн "Великої двадцятки" в Гамбурзі, в Німеччині були затримані більше 600 перебувають у розшуку злочинців.

В ході саміту в Гамбурзі відбулися масштабні заворушення. Сотні екстремістів підпалювали барикади і автомобілі, громили магазини. Влада задіяли близько 20 тисяч поліцейських. У сутичках з екстремістами отримали травми близько 500 правоохоронців.