ua en ru

Мін'юст надав уточнення до Держреєстру виборців щодо 46 тис. осіб для голосування в другому турі виборів.

Міністерство юстиції України передало органам ведення Державного реєстру виборців уточнення для формування списку виборців для повторного голосування на виборах Президента України, повідомляє прес-служба Міністерства. Як повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук, уточнення стосувалися близько 46,5 тис. виборців. Це, зокрема, уточнення про виборців, які проживали на відповідній території та померли в період з 1 по 20 січня 2010 р. А також - уточнення щодо виборців, які протягом цього ж періоду змінили прізвище, ім'я, по-батькові, дату або місце народження.

Міністр нагадав, що уточнюючі відомості подані відповідно до ч.1 статті 36-2 закону України "Про вибори Президента України", згідно з якою у випадку призначення повторного голосування на виборах Президента України не пізніше, як на 11 день з дня виборів виготовляється новий примірник списку виборців.

Списки виборців для повторного голосування на звичайній та закордонній виборчих дільницях складаються на основі відомостей Державного реєстру виборців.