ua en ru

Мін'юст вніс на розгляд Ради 13 поправок до законів для боротьби з рейдерством

Мін'юст вніс на розгляд Ради 13 поправок до законів для боротьби з рейдерством Фото: Мороз розповів, як Мін'юст планує посилити боротьбу з рейдерством

Так, пропонується введення кримінальної відповідальності держреєстратора

Міністерство юстиції внесло на розгляд Верховної Ради 13 поправок до законів для посилення боротьби з рейдерством. Про це розповів заступник міністра юстиції Павло Мороз під час круглого столу в понеділок, 19 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми, вивчивши ці схеми, (рейдерства - ред.) вийшли із законодавчою ініціативою і 5 вересня, а ми працювали 2 місяці... 5 вересня був поданий до Верховної Ради, зареєстрований і зараз на розгляді законопроект №5067. Цим законопроектом передбачено 13 змін до наших профільних законів і інших відповідних законів. Ми переконані, що після прийняття цих змін рейдерство як явище буде зведено на мінімальний рівень", - розповів Мороз.

Він підкреслив, що 13 законодавчих змін не вплинуть на якість надаваних адміністративних послуг.

"Перша - це введення кримінальної відповідальності державного реєстратора, до цього часу такого не було. Зараз, як тільки цей законопроект стане чинним, державний реєстратор може бути позбавлений волі на строк до 8 років. По-друге, введення кримінальної відповідальності за підробку документів в сфері нерухомості", - пояснив заступник міністра.

Мороз упевнений, що введення кримінальної відповідальності в сфері реєстрації майна та бізнесу знизить махінації на цьому ринку.

Також заступник міністра розповів, що в запропонованих поправках є ініціатива позбавлення нотаріусів права на ведення професійної діяльності за порушення в сфері реєстрації.

Нагадаємо, в серпні голова Мін'юсту Павло Петренко анонсував, що відомство готує пакет пропозицій парламенту щодо запобігання рейдерству.