ua en ru

Мін’юст готує пакет законопроектів щодо унеможливлення рейдерства, - Петренко

Мін’юст готує пакет законопроектів щодо унеможливлення рейдерства, - Петренко Фото: Павло Петренко

Серед пропозицій, які планується внести в Раду - посилення кримінальної відповідальності за рейдерство

Міністерство юстиції України готує пакет пропозицій Верховній Раді України щодо унеможливлення рейдерства. Про це заявив очільник відомства Павло Петренко, відповідаючи на запитання своїх дописувачів у Facebook.

“Зараз Міністерство юстиції спільно з правоохоронними органами, громадським сектором готує пакет пропозицій Верховній Раді, яким чином посилити відповідальність і прибрати взагалі будь-які можливості щодо незаконного захоплення або нерухомого майна, або бізнесу, тому що сфера рейдерства набагато ширша і тут один Мін’юст з цією проблемою не справиться", - зазначив він.


За словами Петренка, над пакетом законопроектів працює робоча група, що включає, зокрема, представників бізнес-асоціацій.

Зокрема, серед пропозицій, які планується внести в Раду - посилення кримінальної відповідальності за рейдерство.

Пропонується ввести жорстку кримінальну відповідальність для тих осіб, які причетні до рейдерства, прирівняти її до відповідальності за корупційні злочини зі спецконфіскацією всього майна тих осіб, якій є вигодонабувачами від рейдерства.

Крім цього, Петренко зазначив, що пропонується прибрати "ті популістські норми", які приймалися ще у 2014 році тодішнім парламентом щодо спрощення процедури реєстрації щодо змін власників компаній.

А також, планується повернути паперові свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомості.

Відповіді на ваші запитання

Опубліковано Павлом Петренком 17 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні було зафіксовано близько 3 тисяч рейдерських захоплень в 2015 році.