ua en ru

Мінюст вніс до Червоної книги лося європейського

Мінюст вніс до Червоної книги лося європейського Фото: лось (Karen Laubenstein, free-stock)

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування

Міністерство юстиції України зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги, і відтепер лось європейський серед них. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба Мінприроди.

"Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом. Це приклад ефективної співпраці держави та громадянського суспільства", - прокоментував Семерак.

Також він нагадав, що наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування. Проте, за словами міністра, варто врегулювати питання у боротьбі з браконьєрством.

"Боротьба із браконьєрством залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого, - резюмував Семерак.

Нагадаємо, 13 грудня 2017 року Кабінет міністрів України схвалив пакет підзаконних актів, що дозволять із 18 грудня запровадити європейську процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД).