ua en ru

Мін'юст затвердив порядок зарахування учнів до початкової школи

Мін'юст затвердив порядок зарахування учнів до початкової школи Фото: школа (з відкритих джерел)

Школа, зокрема, може провести жеребкування для зарахування учнів на вільні місця

У Міністерстві юстиції України в суботу, 5 травня, затвердили порядок зарахування учнів до першого класу початкової школи. Так, дітей будуть зараховувати до школи за територіальним принципом, йдеться у документі.

Так, для зарахування дитини до першого класу один із батьків має подати відповідну заявку до бажаного навчального закладу не пізніше 31 травня, або вже після 15 червня.. Також батьки можуть подавати аналогічні заявки до інших закладів освіти.

"У разі наявності та за бажанням одного з батьків при поданні заяви може бути пред’явлено документ, що підтверджує місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу освіти, реквізити якого вказуються в заяві, - зазначено у документі Мінюсту.

Також у разі залишку вільних місць в школі, усі заявки приймаються і діти стають учнями цієї школи. Якщо ж заявок подано більше, ніж є вільних місць у навчальному закладі, то "до 1 червня включно зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (у разі його наявності)".

Також школа може провести жеребкування для зарахування учнів на вільні місця. Жеребкування має відбутися з 5 до 15 червня включно.

Натомість перевірка знань у дітей для зарахування до школи проводитись не буде. Так само не є обов'язковим присутність дитини під час подачі заявок одним із батьків.

Документ вступить у силу 8 травня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в майбутньому навчальному році, прийом дітей у перші класи буде здійснюватися за територіальним принципом .