ua en ru

Мін'юст України подав у ЄСПЛ заяву з вимогою повернути з РФ викрадених дітей із Сніжного

Міністерство юстиції України підготувало заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з вимогою до Росії повернути викрадених дітей в Україну.

Міністерство юстиції України підготувало заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з вимогою до Росії повернути викрадених дітей в Україну. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК Україна.

"Міністерство юстиції підготувало заяву до Європейського суду з прав людини згідно 39 правила Конвенції про захист прав людини. Ми вимагаємо від Європейського суду з прав людини зобов'язати російські компетентні органи повернути дітей в Україну. Якщо російські посадовці не хочуть увійти в історію на ряду з африканськими і азійськими диктаторами, які займалися викраденням дітей, то в них є 48 годин щоб передати дітей нашому генеральному консулу в Ростовській області", - заявив Петренко.

Він зазначив, що Україна очікує сьогодні до кінця дня реакції компетентних органів РФ.

"Або вони віддають дітей нашим дипломатам, або отримують рішення суду і до інших важких злочинів їм додається також викрадення дітей і їхнє насильницьке вивезення", - сказав Петренко.

Нагадаємо, 12 червня 2014 р. озброєні члени самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) перехопили автобус з дітьми з м. Сніжного (Донецька область) і доставили їх на кордон з Росією.

У той же день МЗС України звернувся до РФ із проханням про недопущення перетину українсько-російського кордону автобусом з українськими дітьми. Однак, як виявилося, викрадені діти вже перебувають у м. Донецьк Ростовської області Російської Федерації.