ua en ru

Мін'юст США передав Конгресу документ, що став приводом для перевірки штабу Трампа

Мін'юст США передав Конгресу документ, що став приводом для перевірки штабу Трампа Фото: будівля Міністерства юстиції США (instagram.com/thejusticedept)

За словами Трампа, розслідування про зв'язки його штабу з Росією є "полюванням на відьом"

Міністерство юстиції США надало законодавцям Конгресу доступ до документу з двох сторінок, що ФБР використовувало в якості основи для ініціювання свого первісного розслідування про зв'язки штабу президента США Дональда Трампа з Росією. Про це повідомляє The Hill.

Доступ до документа отримали всі члени Законодавчого комітету.

Голова комітету з питань розвідки Девін Нунс звернувся з проханням про доступ до невідредагованого документу, заявивши, що попередні "дуже змінені версії" не були придатними для розслідування республіканцями ймовірних зловживань у Мін'юсті.

"...ми нарешті отримали доступ до версії [електронної комунікації], в якій містилася інформація, необхідна для просування триваючого розслідування Комітету по Міністерству юстиції і ФБР", - заявив Нунс.

За словами чиновника Міністерства юстиції, зміни в документі "адаптовані для захисту імені іноземної держави та імені іноземного агента". Інформація була замінена такими ідентифікаторами, як "іноземний чиновник" і "іноземний уряд", сказав чиновник.

За словами Нунса, документ підтвердить, чому ФБР почало своє розслідування щодо кампанії Трампа.

Наголошується, що Трамп неодноразово називав розслідування про зв'язки його штабу з Росією "полюванням на відьом".

Нагадаємо, 24 лютого Комітет з розвідки Конгресу США опублікував службовий документ, який був підготовлений демократами і був покликаний спростувати твердження республіканців про порушення, допущені співробітниками ФБР і Міністерства юстиції при розслідуванні можливого втручання Росії у вибори в США.

В документі, зокрема, говориться, що співробітники ФБР і Мін'юсту не "зловживали" так званою програмою стеження FISA.