ua en ru

У США опублікований документ на захист ФБР у "російській справі"

У США опублікований документ на захист ФБР у "російській справі" Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

Співробітники ФБР і Мін'юсту не "зловживали" так званою програмою стеження FISA

Комітет з розвідки Конгресу США в суботу, 24 лютого, опублікував службовий документ, який був підготовлений демократами і був покликаний спростувати твердження республіканців про порушення, допущених співробітниками ФБР і міністерства юстиції під час розслідування можливого втручання Росії у вибори в США. Про це повідомляє DW.

В документі, зокрема, говориться, що співробітники ФБР і Мін'юсту не "зловживали" так званою програмою стеження FISA ("Акт про негласне спостереження в цілях зовнішньої розвідки"). Таким чином, ФБР і Мін'юст виконали свій обов'язок із захисту країни, отримавши дозвіл суду на використання FISA щодо Картера Пейджа. Він підозрюється в тому, що він є агентом російських властей, вважають укладачі службової записки.

Наголошується, що нинішній варіант меморандуму був відредагований, оскільки раніше президент США Дональд Трамп заблокував публікацію оригінального документа.

Нагадаємо, лідери Демократичної партії США закликали Конгрес виділити Федеральному бюро розслідувань 300 млн доларів на боротьбу з втручанням Росії у вибори в листопаді 2018 року.