ua en ru

Мін'юст США схвалив злиття американських авіакомпаній United Airlines і Continental Airlines

Міністерство юстиції США схвалило злиття американських авіакомпаній United Airlines і Continental Airlines. Таким чином, відомство дало добро на створення найбільшої в світі авіакомпанії. Представники влади США зазначили, що збігів маршрутів цих авіаперевізників мало, тому злиття не повинне привести до підвищення цін і скасування рейсів, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, 27 липня ц.р. Європейська комісія (ЄК) дала своє схвалення на злиття United Airlines і Continental Airlines. Європейський антимонопольний орган за результатами проведеного розслідування ухвалив, що злиття авіакомпаній не перешкоджатиме здоровій конкуренції в європейській економічній зоні.
На початку травня ц.р. стало відомо, що United Airlines і Continental Airlines оголосили про "злиття рівних (компаній) з метою створення глобального авіаперевізника світового класу". Операція буде здійснена шляхом обміну акцій. Акціонери Continental отримають по 1,05 звичайній акції United за кожну свою акцію. Існуючі акціонери United в результаті обміну володітимуть приблизно 55% статутного капіталу об'єднаної компанії. Буде утворений холдинг United Continental Holdings, нова авіакомпанія оперуватиме під ім'ям United Airlines, проте збереже логотип Continental.
Річний виторг об'єднаного перевізника по проформі складе 29 млрд дол., на балансі знаходитимуться грошові кошти у розмірі 7,4 млрд дол. United Airlines і Continental Airlines розраховують, що чистий синергетичний ефект від операції складе від 1 млрд до 1,2 млрд дол. в рік - до 2013 р.
Злиття отримало одноголосне схвалення рад директорів обох компаній. United і Continental очікують, що операція буде закрита в IV кварталі 2010 р.
За оцінками преси, об'єднана United Airlines стане найбільшим в світі авіаперевізником. Компанія контролюватиме 6% міжнародного ринку авіаперевезень і понад 20% внутрішнього ринку США.