ua en ru

Мін'юст вирішив ліквідувати виконавчу та реєстраційної служби

Мін'юст вирішив ліквідувати виконавчу та реєстраційної служби

Міністерство юстиції ліквідує Державну виконавчу та Державної реєстраційної служби. Про це заявила на прес-конференції перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення про ліквідацію Державної виконавчої служби та про ліквідацію Державної реєстраційної служби України", - заявила Севостьянова.

За її словами, таке рішення прийнято у зв'язку з великим хабарництвом в цих відомствах.

Перший заступник міністра зазначила, що повноваження з реалізації державної політики у сфері примусового виконання рішень та у сфері державної реєстрації будуть передані Міністерству юстиції. Раніше Мін'юст планував передати функції реєстрації бізнесу Торгово-промисловій палаті.

Зазначимо, ще недавно глава Мін'юсту Павло Петренко представив у Кабміні трьох громадян Грузії, які повинні були стати керівниками державних реєстраційної та виконавчої служби України. Так, Джаба Ебаноідзе і Георгій Циклаурі повинні були зайняти керівні пости в реєстраційній службі, а Хатія Шелія - у виконавчій.

Крім того, Мін'юст у рамках реформування відомства планує перейти до змішаної системи виконання рішень. Зокрема, крім державних виконавців планується залучати приватні виконавчі служби.

Також буде створена система винагороди для державних виконавців за ефективність роботи.

Крім того, Севостьянова зазначила, що функції реєстрації повинні поступово передаватися органам місцевого самоврядування.

Севостьянова сказала, що Кабінет міністрів на засіданні 21 січня затвердив рішення про оптимізацію Міністерства юстиції. За її словами, в рамках такої оптимізації кількість структурних підрозділів міністерства скоротиться в два рази. Також будуть звільнені 20% працівників центрального апарату міністерства. Разом з тим, будуть звільнені близько 10% працівників територіальних органів юстиції (близько 2,5 тис. працівників по Україні).

Нагадаємо, Мін'юст у рамках оптимізації планує скоротити чисельність своїх підрозділів з 45 приблизно до 25.