ua en ru

Мін'юст проведе 1400 співбесід з керівним складом районних органів юстиції

Мін'юст проведе 1400 співбесід з керівним складом районних органів юстиції Фото: Наталія Севостьянова

Міністерство юстиції України визначило 33 переможця конкурсу на заміщення вакантних посад керівників обласного рівня і з червня проведе незалежне тестування керівного складу районних органів юстиції. Про це в четвер на брифінгу повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Вона нагадала, що в рамках реформи системи юстиції Мін'юст проводив незалежне тестування начальницького складу органів юстиції, за підсумками якого були звільнені 47 керівників. У лютому, за її словами, був оголошений відкритий конкурс на заміщення вакантних посад. "Тестування пройшли 332 кандидата, з них 33 перемогли", - сказала Севостьянова, підкресливши, що 12 - представники юридичної спільноти, які ніколи не працювали на державній службі.

Таким чином, як пояснила перший заступник міністра, керівний склад оновився в половині областей країни.

Севостьянова повідомила, що це був перший етап кадрового оновлення органів юстиції та з червня розпочинається тестування на рівні районів. "Пройде 1400 співбесід в районах, після цього ми оголосимо конкурс на заміщення вакантних посад",- наголосила вона.

Севостьянова розповіла, що кадрова комісія буде виїжджати в регіони для проведення тестування керівництва близько 700 управлінь. Вона звернула увагу на те, що зміна кадрів в органах юстиції не є самоціллю, а одним з напрямів оптимізації системи, функціонального аналізу міністерства.

У свою чергу заступник міністра юстиції Гія Гецадзе висловив думку, що бажають взяти участь у конкурсі на заміщення вакантних посад на рівні районів буде ще більше.