ua en ru

Мін'юст просить ГПУ та СБУ розслідувати можливі злочини з боку керівництва КПУ

Міністерство юстиції направило запити в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) і Службу безпеки України (СБУ), в яких просить розслідувати можливі злочини з боку керівництва Комуністичної партії України (КПУ).

Міністерство юстиції направило запити до Генеральної прокуратури України (ГПУ) і Служби безпеки України (СБУ), у яких просить розслідувати можливі злочини з боку керівництва Комуністичної партії України (КПУ). Про це на брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції на сьогоднішній день після отримання доручення від виконуючого обов'язки Президента направило відповідні запити до Генеральної прокуратури та Служби безпеки для того, щоб було проведено розслідування можливих фактів кримінальних правопорушень з боку керівництва Комуністичної партії, тих доказів, які необхідні для подачі позову до суду. Ми зараз працюємо в тісному зв'язку із правоохоронцями. Збираємо доказову базу. І якомога швидше будемо подавати відповідні позови після отримання повного обсягу документів від ГПУ та СБУ", - заявив Петренко.

За його словами, після отримання матеріалів від правоохоронних органів буде підготовлено позов щодо ліквідації Компартії.

Зазначимо, раніше сьогодні виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернувся до Міністерства юстиції з проханням вжити заходів щодо заборони Комуністичної партії України, оскільки її представники проводять діяльність на шкоду державним інтересам України.