ua en ru

Мін'юст пропонує законсервувати 13 в'язниць, - Севостьянова

Мін'юст пропонує законсервувати 13 в'язниць, - Севостьянова Фото: Наталя Севостьянова (kmu.gov.ua)

Йдеться про в’язниці, наповненість яких сягає менше половини

Міністерство юстиції України пропонує законсервувати 13 в'язниць, наповненість яких сягає менше половини, з метою економії бюджетних коштів. Про це сьогодні на засіданні уряду заявила заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо для економії бюджетних коштів законсервувати 13 установ, які наповнені від 8 до 44%", - заявила Севостьянова.

За її словами, утримання таких установ є неефективним з точки зору оплати опалення та інших енергоресурсів. Севостьянова зазначила, що у разі ухвалення відповідного рішення вдасться зекономити порад 70 мільйонів гривень державних коштів.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що у 2017 році можуть підняти зарплату співробітникам пенітенціарної служби. "За рахунок зекономлених коштів ми маємо можливість підняти зарплати вже в цьому році. Для тих, хто пройде переатестацію або прийде на роботу після конкурсу. Тільки так можна перейти від радянського типу в'язниць до європейської практики. Повинен бути жорсткий режим, але при цьому людське ставлення до кожного", - заявив Петренко.