ua en ru

Мін'юст пропонує запровадити реєстрацію юридичних та фізосіб-підприємців за допомогою інтернет-порталу

Подання електронних документів для проведення держреєстрації юросіб та фізичних осіб-підприємців незабаром буде здійснюватися за допомогою спеціального реєстраційного інтернет-порталу. Відповідні зміни в порядок подання та обігу електронних документів державному реєстратору затвердило Міністерство юстиції, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Реєстраційний портал надаватиме, зокрема, можливість формувати та подавати документи, необхідні для проведення державної реєстрації юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців.

Передбачається, що за допомогою реєстраційного інтернет-порталу буде здійснюватися заповнення реєстраційної картки та подання електронних документів для проведення держреєстрації юросіб та фізосіб-підприємців.

Також, через інтернет-портал заявник зможе отримувати інформацію про стан розгляду поданих ним електронних документів і переглядати спрямовані йому державним реєстратором документи.

Наказом також спрощений перелік документів, які подаються через реєстраційний портал. Зокрема, в певних випадках вилучено вимогу про необхідність передачі державному реєстратору примірник оригіналу установчих документів.