ua en ru

Мін'юст пропонує залучати аудиторів при порушенні справ про банкрутство держпідприємств

Міністерство юстиції пропонує залучати спеціалізовані організації та спеціалістів, зокрема аудиторів, при порушенні проваджень у справах про банкрутство державних підприємств, а також підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50%. Відповідний проект постанови Кабінету міністрів опублікований на сайті Міністерства юстиції для надання зауважень та пропозицій, передає прес-служба Мін'юста.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, дана ініціатива ґрунтується на положеннях нової редакції закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка набере чинності з 19 січня 2013 р. Зокрема, законом встановлено, що для виконання повноважень державний орган з питань банкрутства Міністерство юстиції може залучати відповідні організації та спеціалістів, які не є працівниками Мін'юсту. Порядок та умови залучення таких фахівців має бути встановлений Кабінетом міністрів.

Читайте також: Майно підприємств-банкрутів з державною часткою у статуті реалізовуватиметься на спеціальних аукціонах, - Мінюст