ua en ru

Мін'юст пропонує конфісковувати все майно у рейдерів, - Петренко 

Мін'юст пропонує конфісковувати все майно у рейдерів, - Петренко  Фото: Петренко розповів про новий законопроект, спрямований на боротьбу з рейдерством

Закон зареєстрований у парламенті 

У Верховні Раді зареєстрований законопроект, який передбачає введення реальної кримінальної відповідальності за рейдерство. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у ВРУ заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом літа депутати і експерти спільно з Міністерством юстиції і урядом розробили законопроект (5067), який передбачає введення реальної відповідальності за рейдерство", - заявив Петренко.

Міністр зазначив, що Мін'юст пропонує ввести жорстку кримінальну відповідальність і спецконфіскацію всього майна усіх осіб, причетних до рейдерства.

"Цей законопроект уже в парламенті. Наскільки нам відомо, вже активізувалися певні сили і рейдерські групи, щоб все зробити, щоб він не потрапив до сесійної зали", - додав Петренко.

Нагадаємо, заступник міністра юстиції Павло Мороз раніше повідомив, що Мін'юст вніс на розгляд ВРУ 13 поправок до законів для посилення боротьби з рейдерством.