ua en ru

Мін'юст подав апеляцію в Паризький суд щодо "Укртатнафти", - Петренко

Міністерство юстиції України подало апеляцію в Паризький суд на рішення Гаазького суду щодо справи ПАТ "Укртатнафта".

Міністерство юстиції України подало апеляцію в Паризький суд на рішення Гаазького суду щодо ПАТ "Укртатнафта". Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції України відповідно до регламентів міжнародного арбітражу подало апеляцію на рішення Гаазького суду по ВАТ "Татнафти". Ми очікуємо на розгляд цієї апеляції Паризьким судом. Апеляція була подана в строки, вона є обґрунтована. Ми сподіваємося на відповідний перегляд цього рішення", - заявив Петренко.

Він зазначив, що подача апеляції означає зупинку виконання рішення Гаазького суду.

"Тому я думаю, що це той сигнал до того, щоб ми змогли переглянути це рішення в апеляційній інстанції. Так само "Укртатнафта" зробила заяву, що вона готова компенсувати збитки завдані державі, якщо відповідна ситуація складеться. Ми так само відпрацьовуємо правовий механізм, щоб ці особи компенсували державі в повному обсязі можливі збитки від цього судового рішення", - сказав Петренко.

Він наголосив на тому, що Мін'юст подав апеляцію в кінці серпня в межах 30 денного строку на оскарження. Після отримання остаточного рішення, якщо воно буде на користь України, розпочнуться переговори щодо компенсації.