ua en ru

Мін'юст, НАБ та МВС підписали меморандум про співпрацю та доступ до баз даних

Мін'юст, НАБ та МВС підписали меморандум про співпрацю та доступ до баз даних Фото: Наталія Севастьянова

Документ набирає чинності з дня його підписання

Міністерство юстиції України, Національне антикорупційне бюро (НАБ) та Міністерство внутрішніх справ України (МВС) підписали меморандум про співпрацю та обмін інформацією. Підписували документ очільники відомств: міністр юстиції України Павло Петренко, директор НАБ Артем Ситник та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севастьянова, документ допоможе ефективно вести досудове слідство.

"На сьогодні три сторони, які підписують його, забезпечать один для одного обмін інформацією для попередження, виявлення, розслідування і розкриття корупційних правопорушень, і ведення ефективного досудового слідства. Мін'юст зі свого боку зобов'язується забезпечити доступ до своїх довідкових систем, реєстрів, банків даних, надання документів, які будуть необхідні для розслідувань, а також навчання спеціалістів, які отримують повний доступ до даних реєстрів і будуть самостійно його використовувати без нашої допомоги", - сказала Севастьянова.

Вона уточнила, що документ набирає чинності з дня його підписання.

"Меморандум набирає чинності з дня його підписання", - сказала вона.

Водночас директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що меморандум пришвидшить збір інформації під час досудового слідства.

"Раніше на збір тієї інформації, яка міститься в цих реєстрах, до яких ми отримаєм доступ, слідчий витрачав на це місяць, а можливо більше часу. Зараз завдяки тому, що буде отриманий прямий доступ до баз даних не тільки Міністерства юстиції, цей проміжок часу - місяць - буде займати 5 хвилин. Ефективність проведення досудового слідства значно буде підвищуватися", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мін'юст вирішив ліквідувати виконавчу та реєстраційної служби.