ua en ru

Україна розпочала інвентаризацію майна РФ для компенсації збитків

Україна почала інвентаризацію майна Російської Федерації (РФ), яке знаходиться на території держави для компенсації збитків, пов'язаних з військовим вторгненням і анексією Криму.

Україна почала інвентаризацію майна Російської Федерації (РФ), яке знаходиться на території держави для компенсації збитків, пов'язаних з військовим вторгненням і анексією Криму. Про це в ході прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали підрахунок вартості державного майна, яке знаходиться на території України. Відповідно до міжнародного права і українського законодавства це майно може бути предметом саме компенсації збитків з тих можливих рішень, які будуть винесені українськими або міжнародними судами. Відповідні підрахунки проводяться до правоохоронними органами, так і нашими дипломатичними структурами", - заявив Петренко.

При цьому міністр не уточнив, про яких саме об'єктах у власності РФ йде мова. Також, за словами Петренка, Україна не стане зазіхати на майно російських громадян, мова йде лише про майно російського держави.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна має намір найближчим часом подаватимуть позови в міжнародні та вітчизняні суди для отримання компенсацій з РФ за дії в Криму.