ua en ru

Мін'юст ініціює збільшення мінімального розміру аліментів на кожну дитину

Мін'юст ініціює збільшення мінімального розміру аліментів на кожну дитину Фото: Міністерство юстиції (minjust.gov.ua)

Уряд доручив передбачити у місцевих бюджетах кошти на оплату суспільно корисних робіт

Міністерство юстиції ініціює збільшення мінімального обсягу коштів на утримання дитини після розлучення батьків. Про це сьогодні під час виступу в Кабінеті міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба Міністерства.

"Вже розроблено законопроект, який пропонує суттєво збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину. Окрім того, ми можемо запозичити норму французького законодавства, за якою нащадки після розлучення батьків повинні отримати такий самий рівень утримання, який вони мали під час проживання у повній сім’ї", - наголосив очільник Мін’юсту.

Петренко також зауважив, що виступатиме з ініціативою ввести норму, за якою діти матимуть право на частку спільного майна колишнього подружжя на рівні з батьками.

Крім цього, буде створена система стимулювання як батьків, так і органів влади на місцях, які дбають про всебічний і повноцінний розвиток дитини.

"Окремо ми плануємо прописати норми мотивації для тих батьків, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей. Це будуть відповідні податкові й соціальні пільги", - зазначив міністр.

Уряд доручив передбачити у місцевих бюджетах кошти на оплату суспільно корисних робіт та посилити роботу поліції із розшуку боржників та їхнього майна й забезпечити дотримання правопорядку у разі залучення поліції до проведення виконавчих дій.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, у Кабміні відзвітували щодо посилення відповідальності для неплатників аліментів.