ua en ru

Мінюст ініціює створення спецгрупи для консультацій китайським інвесторам

Мінюст ініціює створення спецгрупи для консультацій китайським інвесторам Фото: Павло Петренко

Одним з ключових блоків співробітництва може стати обмін досвідом у сфері системи безоплатної правової допомоги

Голова Міністерства юстиції Павло Петренко виступив з ініціативою сформувати спеціальну групу від міністерства, яка надаватиме консультації китайським інвесторам, передає прес-служба відомства.

Так, Петренко провів зустріч з делегацією Міністерства юстиції Китайської Народної Республіки на чолі з Міністром юстиції КНР У Айин. У ході зустрічі сторони визначилися зі стратегічними напрямками подальшого співробітництва відомств.

"Ми готові презентувати китайському бізнесу ті новації, які нині запроваджені в українському законодавстві щодо захисту прав інвесторів, спрощення реєстрації компаній та нерухомості та інших змін, які покращують бізнес середовище в нашій країні", - зазначив він.

Одним з ключових блоків співробітництва, на переконання Петренка, має стати обмін досвідом у сфері системи безоплатної правової допомоги.

"Система безоплатної правової допомоги є одним з найбільших соціальних проектів Уряду. Наш підхід – забезпечити кожного, не залежно від того, чи є у нього кошти, правом на захист у суді. Нам було б дуже цікаво обмінятися досвідом", - сказав очільник Мінюсту.

Нагадаємо, Україна і Китай вироблять дорожню карту кроків щодо співпраці в сфері торгівлі.