ua en ru

Мін’юст допускає початок видачі біометричних паспортів українцям у 2014 р

Міністр юстиції України Павло Петренко допускає початок видачі біометричних паспортів громадянам України ще у 2014 р.

Міністр юстиції України Павло Петренко допускає початок видачі біометричних паспортів громадянам України ще у 2014 р. Про це він заявив сьогодні під час відвідування Єдиного центру надання адміністративних послуг в одному з районів Києва, передає прес-служба Мін'юсту.

"Повномасштабна видача біометричних паспортів планується з 1 січня 2015 р. Хоча не виключаю, що ми запустимо відповідний пілотний проект ще до кінця року. Громадяни зможуть отримати біометричні паспорти у центрах з надання адмінпослуг. Завдяки біометричним паспортам українці зможуть виїжджати до країн Європейського Союзу без візи", - наголосив глава Мін'юсту.

За словами Петренка, видаватимуть біометричні паспорти у єдиних центрах надання адміністративних послуг.

При цьому, за словами міністра, процедура обміну звичайного закордонного паспорту громадянина України відтепер займатиме у громадян лише 30 хвилин.

"Минулого разу на отримання закордонного паспорту я витратив декілька днів, збираючи відповідні довідки у різних відомствах. Тепер ця процедура у Єдиних центрах надання адміністративних послуг займає максимум 30 хвилин", - зазначив Петренко.

Міністр пояснив, що суттєво скоротити час отримання різного виду адміністративних документів вдалося завдяки рішенню уряду, прийнятому в середині травня, яке передбачило передачу до єдиних центрів низки адміністративних послуг.

"Зараз у єдиних центрах надається 52 види послуг. Ця система мала запрацювати ще 5 років тому, але попередня влада заблокувала цю ініціативу. Зараз в Україні працює близько 50 відповідних центрів. Якщо започаткована нами система надання адмінпослуг працюватиме, це дуже серйозно допоможе нашим громадянам та спростить їхнє життя", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, Кабмін своєю постановою від 7 травня 2014 р. № 152 постановив розпочати оформлення та видачу українцям біометричних паспортів з 1 січня 2015 р.