ua en ru

МінТОТ просить утриматися від поїздок до Криму через ситуацію в Армянську

МінТОТ просить утриматися від поїздок до Криму через ситуацію в Армянську Ілюстративне фото (УНІАН)

27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) просить утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

МінТОТ звертається до громадян України з проханням найближчим часом утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Криму у зв'язку з ситуацією в Армянську. Відзначається, що в ситуації гострої необхідності поїздки, при перетині контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні, відомство просить звертатися до представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які чергують на КПВВ, для отримання індивідуальних засобів захисту.

Нагадаємо, сьогодні в ДПСУ повідомили, що КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припиняють свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Титан" в окупованому Криму, в штатному режимі працює КПВВ "Чонгар". Раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявляв, що Херсонська область готова прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська.

Як відомо, в Херсонській області, в Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані в зоні викидів заводу "Кримський Титан".