ua en ru

У МінТОТ назвали три варіанти вирішення конфлікту на Донбасі

У МінТОТ назвали три варіанти вирішення конфлікту на Донбасі Фото: Юрій Гримчак (mtot.gov.ua)

Основний план передбачає введення миротворчої місії на територію Донбасу

Є три можливі способи вирішення конфлікту на Донбасі. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, українська армія здатна повністю звільнити окремі регіони Донецької і Луганської областей за два тижні, але вважає військовий сценарій найменш імовірним. Є ще інші два плани, які Гримчак назвав "хорватськими".

"В Хорватії були Сербська Країна і Східна Славонія. Сербську Країну звільнили військовим шляхом - шляхом операції хорватської армії, але сербська армія залишилася в казармах і не пішла назустріч хорватській армії. Мілошевича на той момент поставили в такі умови, що він дав гарантії, що його армія не буде втручатися у військовий конфлікт", - розповів заступник міністра.

Другий "хорватський" сценарій розглядається як основний. Він передбачає введення миротворчої місії на територію Донбасу і виведення звідти іноземних військ.

"Також необхідно роззброїти бойовиків, створити міжнародну перехідну адміністрацію для передачі цих територій під контроль України", - підкреслив Гримчак.

Нагадаємо, 30 квітня президент України Петро Порошенко офіційно оголосив про старт операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі