ua en ru

За минулу добу в зоні АТО жоден український військовий не постраждав

За минулу добу в зоні АТО жоден український військовий не постраждав Фото: АТО на Донбасі (mil.gov.ua)

Кількість й інтенсивність обстрілів проросійськими бойовиками українських позицій зросла майже вдвічі

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) порівняно із попередніми днями майже вдвічі зросла кількість й інтенсивність обстрілів проросійськими бойовиками українських позицій, причому ворог усе частіше застосовує артилерію та інше заборонене Мінськими угодами озброєння. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

Попри підвищення вогневої активності бойовиків, жоден український військовий 9 липня внаслідок бойових дій не постраждав.

Найбільше ворожих обстрілів за минулу добу зазнав приморський напрямок - підконтрольні Росії банди 20 разів порушували режим припинення вогню. Бойовики обстрілювали українські позиції в районі Березового, Новотроїцького, Красногорівки та Новомихайлівки, а також поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Мар'їнки.

На донецькому напрямку проросійські незаконні збройні формування відкривали вогонь по підрозділах сил АТО 8 разів - майже всі збройні провокації зафіксовані у передмісті Авдіївки.

На луганському напрямку зафіксовано 10 фактів застосування зброї російсько-терористичними бандформуваннями.

Так, зі стрілецької зброї бойовики вели вогонь поблизу селища Жовте, двічі обстрілювали оборонців Кримського з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а в районі Малинового били з підствольних гранатометів.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 10 липня 2017 року Оперативна обстановка в районі ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 9 липня 2017 р.

Нагадаємо, внаслідок терактів в окупованому Луганську у п’ятницю, 7 липня 2017 року, одна людина загинула, шістьох поранено.