ua en ru

Минулої доби в Україні виникло 308 пожеж на відкритих територіях

Минулої доби в Україні виникло 308 пожеж на відкритих територіях Фото: пожежа в екосистемі (прес-центр ДСНС)

Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах

Упродовж минулої доби, 5 серпня 2017 року, в Україні виникло понад 300 пожеж на відкритих територіях. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Протягом минулої доби в Україні виникло 308 пожеж на відкритих територіях", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, масштабні загоряння цими днями були зафіксовані в Херсонській, Миколаївській, Вінницькій та Одеській областях. За даними рятувальників, майже в усіх випадках внаслідок пожежі вогнем були знищені лісові насадження на великих площах.

Як повідомляється, 5 серпня лише в Миколаївській області зареєстровано 43 пожежі, переважно горіла суха трава (31 вогневий випадок).

"Під вплив вогняної стихії потрапили відкриті території у м. Миколаїв, Очаківському, Новоодеському, Новобузькому, Миколаївському, Вознесенському, Вітовському, Казанківському, Снігурівському, Березнегуватському, Первомайському, Березанському, Веселинівському та Врадіївському районах. Головною причиною пожеж було необережне поводження з вогнем із боку населення", - доповіли в ДСНС.

Також горіла листяна та хвойна підстилка у Вознесенському районі (Прибузьке лісництво) на площі понад 6 га, за попередніми даними, причина пожежі - підпал.

altaltaltaltaltalt
Фото: пожежі на відкритих територіях в Україні (прес-центр ДСНС)

За інформацією відомства, зазвичай, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності. У зв’язку з цим Держслужба звертається до громадян із проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області 6 липня 2017 року об 11:20 виникла пожежа лісового масиву біля с. Костогризове, Олешківського району.