ua en ru

Мінцифра планує перевести в онлайн всі держпослуги за три роки

Мінцифра планує перевести в онлайн всі держпослуги за три роки Фото: Михайло Федоров (РБК-Україна)

Міністерство цифрової трансформації має намір за три роки перевести в онлайн всі державні послуги. Якщо держпослугу не зможуть відцифрувати, то її скасують.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Федорова, міністерство планує подати до Ради законопроект для підтримки "Дія Сity".

"Ми подаємо в парламент законопроект, і ми сподіваємося на підтримку "Дія Сity". Це спеціальний правовий режим, спеціальна економічна зона для креативних IT-індустрій", - пояснив він.

Федоров зазначив, що однією з цілей Мінцифри є збільшення частки IT-індустрій у ВВП країни до 6%.

Нагадаємо, нещодавно у мобільному додатку "Дія" з'явилася можливість додати електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років. Свідоцтво про народження дитини зможуть собі додати обоє батьків.

Також РБК-Україна писало, що з 9 жовтня українці отримали можливість використовувати додаток "Дія" у відділеннях "Укрпошти" для пред'явлення електронних версій своїх документів.

Дивіться у новому випуску програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня про те, чи зможуть цифрові технології позбавити українців від бюрократичної тяганини і корупції. Також експерти у студії розказують про те, наскільки реально впровадити в Україні "соціальний рейтинг" та які загрози це несе. І, звісно, гості Савіка Шустера - Максим Степанов, Ольга Голубовська, Андрій Александрін та, навіть, хворий на COVID-19 футболіст Тарас Степаненко - не могли промовчати про одну з найголовніших тем сьогодення: наскільки ефективно лікують хворих на коронавірус та інші хвороби в Україні.

Випуск програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня

Нагадаємо, в попередньому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" українців шокувала емоційна розповідь мешканки Луганської області Ірини Бережної про те, як вона зі своєю сім'єю рятувалися від лісових пожеж.

Мешканка Луганської області розповіла про наслідки масштабної пожежі

Також командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов і генерал-лейтенант ЗСУ Михайло Забродський спростували домисли, про які заявив губернатор Харківської області Олексій Кучер, що нібито Ан-26 з курсантами зазнав аварії через пріоритетну посадки другого борту.

Дроздов і Забродський спростували заяву Кучера

Під час обговорення падіння Ан-26 у прямому ефірі не обійшлося й без невеликих скандалів. Зокрема, йдеться про суперечку щодо навчального процесу та обставин авіакатастрофи між Забродським та льотчиком-випробувачем, полковником ВПС України Олександром Лиходідом.

Суперечка між Забродським і Лиходідом

А розповідь про жінку, яка за 7 років втратила в небі спочатку чоловіка, а зараз сина, викликал сльози на очах присутніх у студії Шустера.

Забродський розповів жалісну історію про матір загиблого курсанта