ua en ru

Мінпаливенерго України: Складна паводкова ситуація не вплинула на план виробництва електроенергії на ГЕС.

Складна паводкова ситуація на каскаді дніпровських гідроелектростанцій не вплинула на план виробництва електроенергії. Про це заявив заступник міністра палива та енергетики України Володимир Лучніков, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами В.Лучнікова, не дивлячись на досить складні режими роботи ГЕС, особливо Київської, виробництво електроенергії здійснювалось за планом. Не відбувалося холостого скидання води водосховища в Дніпро.

Він повідомив, що під час льодоходу на Київському водосховищі зберігалась загроза руйнації дамби водосховища через значні обсяги льоду, товщина якого сягала до 80 см. «Цей паводок був складний...існувала небезпека, що сотні тисяч тон льоду наберуть швидкість і, внаслідок великої інерції, можуть завдати динамічного удару по греблі Київської ГЕС, що могло б призвести до її пошкодження або руйнації», - сказав він.

В.Лучніков додав, що зниження рівня води в Київському водосховищі та заходи з руйнації криги за допомогою криголаму унеможливили тиск великих обсягів льоду на греблю Київської ГЕС.