ua en ru

У Мінсоцполітики роз'яснили, які документи потрібні для оформлення субсидії

У Мінсоцполітики роз'яснили, які документи потрібні для оформлення субсидії Ілюстративне фото (asn.in.ua)

Для оформлення субсидії не потрібно додавати різноманітні довідки

У загальному випадку для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як зазначається в повідомленні, довідки потрібні якщо громадяни бажають оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а лише фактично проживаючих у помешканні осіб. Тоді до справи додаються документи з місця роботи в іншому місті, про навчання в іншому місті, про перебування на лікуванні, про постійне місце проживання з ЖЕКу, сільської чи селищної ради.

Субсидію призначають на рік – від травня до травня наступного року. Розмір субсидії розраховують окремо – на літній період, і окремо – на зимовий виключно на основі доходів зареєстрованих і фактично проживаючих у помешканні осіб, нагадали в міністерстві.

Якщо допомогу уже призначено на новий рік (2018-2019 рр.), у жовтні їх розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення, йдеться в повідомленні.

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій у три етапи. На сьогодні Мінсоцполітики підготовлено пропозиції про запровадження монетизації в три етапи: з 1 січня 2019 року - близько 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року - монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 роки; з 1 жовтня 2019 року - повний перехід на монетизацію.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві соціальної політики України повідомили про те, що усна відмова працівника управління соціального захисту населення в призначенні житлових субсидій є незаконною.