ua en ru

У Мінсоцполітики розповіли, звідки планується взяти кошти на підвищення пенсій

У Мінсоцполітики розповіли, звідки планується взяти кошти на підвищення пенсій Фото: Андрій Рева

За перші три місяці року надходження до Пенсійного фонду збільшилися на 37%

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, звідки планується взяти кошти на підвищення пенсій. Про це повідомляє канал "112 Україна".

"Для того, щоб створити цей ресурс, є два шляхи. Перший - збільшити дотацію Пенсійного фонду з бюджету, забрати ці кошти з бюджету. Це тупиковий шлях, і на нього уряд не піде, тому що 141,5 млрд ми і так даємо. І таких можливостей, для того, щоб взяти їх з бюджету, немає. І другий варіант, збільшити надходження до Пенсійного фонду за рахунок розширення кола платників, так і за рахунок підвищення заробітних плат, як у бюджетному секторі, так і в бюджетному", - сказав Рева.

Крім того, Рева повідомив, що за перші три місяці цього року надходження до Пенсійного фонду збільшилися на 37%.

"Це означає в максимальному вираженні протягом першого кварталу понад нового плану надійшло 7 млрд гривень. Ми порахували, що до кінця року, якщо з 1 жовтня ми це робимо, нам необхідно додатково до тих коштів, які у нас бюджетом передбачено, 11-12 млрд гривень. По першому кварталу ми маємо плюс 7 млрд. Я думаю, що ми до жовтня на цю суму вийдемо", - сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що для того, щоб підвищити розмір пенсій в Україні, необхідно декілька десятків мільярдів гривень.