ua en ru

Мінсоцполітики поки не готове провести індексацію виплат до 1 грудня

Мінсоцполітики поки не готове провести індексацію виплат до 1 грудня Фото: Павло Розенко

Заплановано, що індексація буде проведено з 1 грудня 2015 року

У Міністерстві соціальної політики України не готові провести індексацію зарплат і пенсій у зв'язку з відсутністю ресурсів. Про це в ході брифінгу заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день, в нинішньому державному бюджеті України передбачено, що відповідна індексація зарплат і пенсій буде відбуватися з 1 грудня 2015 р. Безумовно, що індексація заробітних плат і пенсій може відбуватися тільки при наявності відповідного додаткового ресурсу... На сьогоднішній день ми ще не можемо сказати, що маємо достатньо ресурсів, щоб пересунути дату і робити індексацію зарплат, пенсій, так би мовити, з нинішнього моменту", - заявив Розенко.

"Ми уважно стежимо за процесом наповнення держбюджету України, і хочу сказати, що ми неодноразово заявляли, і уряд має абсолютно чітку позицію, що, якщо у нас з'явиться хоча б якась мінімальна можливість зробити індексацію зарплат і пенсій раніше, то ми скористаємося цією можливістю", - додав міністр.

Нагадаємо, при цьому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України готовий до індексації пенсій і зарплат.