ua en ru

У Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу

У Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу Фото: Міністерство соціальної політики (Віталій Носач, РБК-Україна)

Також повідомили розмір наданої їм фінансової допомоги

У Міністерстві соціальної політики назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу і розмір наданої їм фінансової допомоги. Дані опублікували на сайті міністерства.

"Станом на 4 грудня 2017 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 488 051 переселенець або 1 210 499 сімей з Донбасу і Криму", - йдеться у повідомленні.

При цьому їм надано фінансову допомогу у розмірі 2 579 941 тис. гривень.

Нагадаємо, у кінці листопада прес-служба Міжнародної організації міграції Організації об'єднаних націй повідомила про те, що переселенці повертаються на територію тимчасово непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей через брак коштів.

Міжнародна організація міграції провела опитування, під час якого 70% респондентів-переселенців розповіли, що повертаються у свої будинки на окупованих територіях, тому що там їм не потрібно платити за оренду житла.