ua en ru

У Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу

У Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з Криму і Донбасу Фото: Мінсоцполітики (РБК-Україна)

В Україні налічується понад 1,6 млн переселенців

У Міністерстві соціальної політики України назвали число зареєстрованих переселенців з окупованого Криму і Донбасу. Про це зазначається повідомленні прес-служби відомства.

"Станом на 23 жовтня 2017 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, враховано 1 604 059 переселенців або 1 296 485 сімей з Донбасу та Криму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, станом на сьогодні одержувачам допомоги профінансовано 2 341 846 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики України обіцяють вирішити проблему перерахунку пенсій переселенців за 1-2 місяці.

"Як ми будемо перераховувати пенсії людям, які живуть на непідконтрольної території, сьогодні я вам сказати не можу, оскільки в законі це не прописано. З людьми, які переїхали на підконтрольну територію, також будуть проблеми, тому що для здійснення перерахунку потрібно мати матеріали справи. Їм пенсія виплачується без матеріалів справи, але це поточна пенсія. Однак я можу гарантувати, що ми це питання вирішимо", - заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.