ua en ru

В Мінсоцполітики назвали число постраждалих від торгівлі людьми

В Мінсоцполітики назвали число постраждалих від торгівлі людьми Фото: Мінсоцполітики (РБК-Україна)

За останні півроку статус постраждалого отримало більше 100 людей

За останні півроку статус постраждалого від торгівлі людьми було надано 101 людині. Про це повідомила заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, передає прес-служба відомства.

"Якщо протягом 2012-2017 років було встановлено статус жертви торгівлі людьми 375 особам, то за півроку 2017 - 101 особі. Йдеться насамперед про людей, які зазнали трудової та сексуальної експлуатації, примушені були займатися жебракуванням чи зазнали іншого виду експлуатації", - сказала заступник Мінсоцполітики.

Також Федорович наголосила, що Україні дуже потрібна підтримка міжнародної спільноти для налагодження діяльності на територіях країн експлуатації, особливо у випадку з Росією.

Заяву було зроблено під час зустрічі з дипломатом політичного відділу Посольства США в Україні Марком Муррі. Американський дипломат зазначив, що Україна робить успіхи в спробах вирішення проблеми торгівлі людьми.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики назвали число зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.