ua en ru

Мінсоцполітики змінило форму декларації для отримання субсидії

Мінсоцполітики змінило форму декларації для отримання субсидії Фото: заява про призначення субсидії (колаж РБК-Україна)

Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї

З 1 травня 2018 року в декларації про доходи необхідно буде вказувати доходи всіх членів родини (чоловіка, дружини і неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами", - йдеться у повідомленні.

Причиною змін є те, що є чимало сімей, у яких чоловік прописаний за однією адресою, а дружина та діти - за іншою.

"Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю", - пояснюють у відомстві.

При цьому на помешкання, де прописаний чоловік, оформлювалася субсидія, виходячи з кількості фактично проживаючих у ньому осіб. Таким чином в обох випадках доходи такої людини не бралися до уваги при призначенні субсидії.

Мінсоцполітики змінило форму декларації для отримання субсидії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України прийняв зміни в порядок надання субсидій на житлово-комунальні послуги, які мають на увазі перехід до їх монетизації.

Зокрема, з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку - 200, крім дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей.