ua en ru

Мінсоцполітики ініціювало позапланові перевірки дитячих оздоровчих установ по всій території України

З ініціативи Міністерства соціальної політики по всій території України проводяться позапланові перевірки закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська під час візиту до АР Крим, передає прес-служба міністерства.

"Я звернулася до уряду з пропозицією провести позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також додаткової перевірки місцевими органами влади. У разі виявлення порушень, які загрожують безпеці та здоров'ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація установ", - сказала вона.

Крім того, за словами Королевської, Мінсоцполітики виступило з ініціативою внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2009 р. № 426 "Про затвердження порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій".

Міністр повідомила, що доручила до кінця цього року завершити державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форм власності, а також - своєчасно надати відповідні документи для внесення до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Саме цим питанням, за словами Королевської, буде присвячена селекторна нарада, яке відбудеться у п'ятницю, 7 червня.

Читайте також: Радмін Криму доручив перевірити безпеку всіх дитячих оздоровчих установ в Криму