ua en ru

Мінський формат у пріоритеті, але ніхто не відміняє інші формати, - Зеленський

Мінський формат у пріоритеті, але ніхто не відміняє інші формати, - Зеленський Фото: Володимир Зеленський під час сьогоднішньої прес-конференції (РБК-Україна)

Україна готова до будь-якого формату перемовин, який допоможе закінчити війну на Донбасі

Президент Володимир Зеленський заявив, що Мінські домовленості залишаються пріоритетними для вирішення ситуації на Донбасі. Однак розглядатися можуть й інші формати перемовин.

Про це глава держави сказав у ході своєї прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Зеленський наголосив, що Україна тримає на контролі питання Донбасу. Він також прокоментував взаємовідносини з російським президентом Володимиром Путіним і його бажання вирішити питання на Донбасі.

"Що стосується президента Росії. Ми нічого з цим не зробимо, ми повинні з ними говорити, повинні домовлятись. Мінський формат пріорітет, але ніхто не відміняє будь-який інший формат. Ми готові до будь-якого формату, який може приблизити нас к кінцю війни і поверненню наших територій", - додав Зеленський.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 червня планують відправитися до Берліна (Німеччина) на переговори щодо врегулювання на Донбасі.

Передбачається, що предметом переговорів буде ситуація на Донбасі в контексті мінського і нормандського форматів.