ua en ru

Мінські угоди не будуть виконані, - глава МЗС Польщі

Мінські угоди не будуть виконані, - глава МЗС Польщі Фото: Вітольд Ващиковський

Польща підтримує розширення Нормандського формату переговорів

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що Мінські угоди не будуть виконані повною мірою і стверджує, що для ефективного вирішення конфлікту на Донбасі потрібно розширити Нормандський формат. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Wprost. Його слова передає сайт Міністерства закордонних справ.

"На нашу думку, Мінські домовленості не будуть реалізовані", - сказав Ващиковський. Ключ до вирішення конфлікту міністр бачить у розширенні групи учасників переговорів. Він вважає, що до переговорів потрібно підключити США і Польщу.

"Україна повинна розширити Нормандський формат, бо одні і ті ж європейські держави, як Франція і Німеччина, не в змозі привести до змін у протистоянні з Росією. Ми є єдиною країною в ЄС і НАТО, яка межує як з агресором, так і з жертвою агресії. Будь-яке загострення ситуації буде впливати на нас", - зазначає Ващиковський.

Також міністр сказав пару слів про новообраного президентова США. Чутки про проросійське лобі в новій американській адміністрації на його думку перебільшені.

"Я знаю, Трамп - дуже досвідчена людина. Я думаю, що зовнішня політика буде традиційно сильною щодо Росії. США буде сприймати Росію як "геополітичного суперника", - вважає він.

Нагадаємо, на думку МЗС Польщі, поліпшення відносин з РФ можливо тільки після повернення уламків Ту-154 польській стороні. Поляки хочуть знати справжню причину катастрофи літака з польською делегацією у 2010.