ua en ru

В Мінську почалося засідання ТКГ

В Мінську почалося засідання ТКГ Ілюстративне фото (УНІАН)

Почалось засідання Тристоронньої контактної групи

У середу, 27 листопада, в Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи. Про це написала прес-секретар Кучми Дарка Олефір на своїй сторінці у Facebook.

Це - останнє засідання перед перемовинами у нормандському форматі, які заплановані на 9 грудня. Сьогодні сторони обговорять обмін полоненими.

"В Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи", - написала вона.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що Київ допускає можливість виходу з мінських домовленостей. Міністр зазначив, що таке рішення може бути прийнято, якщо цей процес "буде йти нескінченно". Він додав, що перший крок до такого рішення може бути зроблений після нормандського саміту.

Зазначимо, підсумки роботи Тристоронньої контактної групи за останній період відкрили шлях до зустрічі в нормандської форматі на вищому рівні, де, на думку Леоніда Кучми, можливо погодження дорожньої карти досягнення миру в Україні.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що представник країни в Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма не вважає "формулу Штайнмайера" - формулою світу. На думку Кучми, для реалізації світу на Донбасі необхідна допомога іноземних лідерів.