ua en ru

У Мінську розпочалася зустріч координаторів підгруп контактної групи

У Мінську розпочалася зустріч координаторів підгруп контактної групи Фото: Леонід Кучма

Стартували переговори по Донбасу

У Мінську (Білорусь) розпочалася зустріч координаторів підгруп тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Білорусі в Twitter.

"Переговори по врегулюванню на сході України почалися 26 серпня в Мінську із зустрічі координаторів робочих груп", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську пройдуть переговори тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі та її підгруп. Як повідомила у своєму Facebook прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер, контактна група обговорить виконання мінських домовленостей.

Остання зустріч у Мінську пройшла 4 серпня. Очікувалося, що підгрупа з безпеки підпише угоду про відвід від лінії зіткнення зброї калібром до 100 мм. Однак узгодити документ учасникам переговорів підгрупи з безпеки і контактної групи не вдалося. У підсумку повідомлялося, що підгрупа з безпеки сьогодні, 26 серпня, представить контактній групі текст щодо відведення озброєнь в двох редакціях з урахуванням розбіжностей української сторони і самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).