ua en ru

Мінрегіонбуд у 2009 р. допустив неефективне управління коштами стабфонду на суму 100,1 млн грн, - Рахункова палата

Мінрегіонбуд у 2009 р. допустив неефективне управління коштами стабфонду на суму 100,1 млн грн, використав з порушенням чинного законодавства 30,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати з посиланням на проведений аудит.

Так, майже половина рішень уряду про виділення Мінрегіонбуду коштів стабфонду були суто декларативними й не мали реального фінансового ресурсу для їх забезпечення. Використано лише кожну другу гривню, що планувалася міністерству.

Впродовж року уряд вніс 10 змін до переліку об'єктів, на які вони виділялись. Кабмін збільшив їх кількість до 441. У результаті фінансувались лише 82,5% об'єктів, з них у повному обсязі - 59,2%. При цьому майже готові об'єкти так і не були введені в експлуатацію й нині потребують додаткових витрат на охорону та утримання.

Недофінансування зірвало заплановане введення в експлуатацію у 2009 р. об'єктів соціально-економічного розвитку регіонів. Жоден з регіонів України не профінансовано на ці цілі стовідсотково. В результаті з 429 об'єктів, які мали бути збудовані або реконструйовані у 2009 р., введено в експлуатацію лише 13% або 55 об'єктів.