ua en ru

Мінрегіонбуд України готує кардинальне спрощення роботи в будівельному секторі,- заступник міністра

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України вже понад 3 місяці займається підготовкою документації та норм з метою кардинального спрощення роботи в будівельному секторі. Про це повідомив заступник міністра Дмитро Ісаєнко.

«Насамперед, існує необхідність максимально спростити життя для інвестора. Сьогодні перелік складових у процедурі, що передує початку будівельних робіт, складає 142 пункти, а час, протягом якого інвестор може чекати надання всіх дозволів, сягає 400 днів. Наразі ми впевнено йдемо до виконання доручення Президента України, яким ми зобов'язані скоротити ці процедури до 60 годин. Тим самим ми значно зменшимо корупційну складову всіх дозвільних процедур»,- стверджує заступник міністра Ісаєнко.

Він також зауважив, що вже найближчим часом проект закону з відповідними нормативами буде розміщено на веб-сайті міністерства для ознайомлення. Нові ініціативи передбачатимуть роботу над формуванням Містобудівного кадастру, повне охоплення території України планувальною документацією. Заступник міністра висловив сподівання, що вже наступного тижня проект закону буде передано для схвалення Кабінетом Міністрів України, а після цього - подано на розгляд Верховної Ради.