ua en ru

Мінрегіонбуд розробив новий порядок проведення громадських слухань до початку будівництва, - Лев Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку і житлово-комунального господарства разом із експертами Конфедерації будівельників України (КБУ) розробили новий порядок проведення громадських слухань до початку будівництва у рамках закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". Про це повідомив голова ради директорів КБУ Лев Парцхаладзе, передає кореспондент РБК-Україна.
"Новий порядок слухань повністю виключає можливість зловживання чиновників чи забудовників в процесі утвердження документів. Процедура слухань стане зрозумілою і прозорою для населення. Відтепер відносини між забудовниками і громадськістю вийдуть зовсім на новий рівень", - зазначив Парцхаладзе.
Згідно нового документу, затвердження проектів містобудівної документації без проведення громадських слухань буде заборонятися, а матеріали щодо розгляду таких пропозицій є невід'ємною складовою частиною зазначеної документації.
Разом із цим, новий порядок проведення громадських слухань передбачає регламентовану кількість представників громадськості - це не менш як 50% і не більш як 70% загальної чисельності членів комісії, з яких не менш як 30% мають бути представники всеукраїнських громадських організацій та професійних об'єднань.