ua en ru

Мінрегіонбуд планує залучити 700 млн дол. інвестицій СБ в сферу водопостачання, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів

Розроблення регіональних програм модернізації системи теплопостачання здійснюється вкрай повільно. Про це в ході наради заявив міністр розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, передає прес-служба Мінрегіонбуду.

Міністр, зокрема, зазначив необхідність використання стратегічного мислення при розв'язанні сьогоденних проблем: "Вирішуючи поточні проблеми, слід звернути увагу на перспективні завдання. За рішенням Уряду Міністерством організовано роботу з розроблення Національної стратегії теплозабезпечення. Проте, розроблення регіональних програм модернізації системи теплопостачання здійснюється вкрай повільно. Станом на 1 серпня ц.р. Міністерством погоджено лише 9 таких Програм (Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Сумська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області, м. Севастополь), до реєстру Міністерства внесено тільки 118 схем теплопостачання".
Повідомляється, що Мінрегіонбудом ведеться робота щодо організації нового інвестиційного проекту зі Світовим банком на загальну суму 700 млн дол. (для інвестування у сфері водопостачання та водовідведення, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів). Тривають переговори з Європейським інвестиційним банком про можливість виділення кредитних ресурсів в обсязі 200 млн євро для підгалузей водопостачання/водовідведення та теплопостачання.