ua en ru

В Мінрегіоні заявлять про негативні результати виконання реформи ЖКГ на 2009-2014 рр

В Мінрегіоні заявлять про негативні результати виконання реформи ЖКГ на 2009-2014 рр Фото: Роман Абрамовський

Програма була профінансована лише на 5%

Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства зробив негативні висновки щодо результатів виконання програми реформування житлово-комунального господарства в Україні на 2009-2014 роки, адже вона була профінансована лише на 5%. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Абрамовський сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нещодавно на профільному комітеті з питань житлово-комунального господарства розглядалось питання по суті програми, яка була прийнята, реформування житлово-комунального господарства 2009-2014 рр. На жаль, висновки негативні щодо результатів цієї програми. Тому що, по-перше, обсяг фінансування з 20 млрд був виконаний тільки на 5%",- заявив Абрамовський.

"Прийняте рішення проаналізувати результати, оприлюднити їх, зробити висновки, що було виконано, що не виконано, що виконано в частині змін до законодавства, що виконано в принципі у зміні підходів до формування політики щодо надання житлово-комунальних послуг",- зазначив Абрамовський.

За його словами, результати такого аналізу програми будуть публічно оприлюднені вже наступного тижня.

Нагадаємо, ЄІБ надав Україні 400 млн євро для розвитку ЖКГ.