ua en ru

Мінрегіон: у 18 областях України вже розпочато опалювальний сезон

Опалювальний сезон в Україні розпочато у 18 областях (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській обл., а також у містах Києві та Севастополі).

Опалювальний сезон в Україні розпочато у 18 областях (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській обл., а також у містах Києві та Севастополі). Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку України.

За інформацією штабу, станом на 1 жовтня по Україні вже подано тепло до 2 тис. 889 дитячих садків, 2 тис. 704 шкіл і 1 тис. 24 лікарень. До опалювального періоду підключено 2 тис. 372 котельні. Зокрема, в Києві тепло вже подано до 170 дитячих садків, 18 шкіл і 64 лікарень.

Також, крім підключення до опалення об'єктів соціальної сфери, вже розпочато подачу тепла до житлових будинків. Зараз по Україні вже опалюється 6 тис. 801 житловий будинок у 10 областях (Вінницькій, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернігівській обл.).

Раніше в Гідрометцентрі повідомляли про те, що опалення в Україні має бути включено вже цього тижня. "Опалювальний сезон, за нормативами, має наступати, коли середньодобова температура нижче 8 градусів тепла протягом трьох днів", - зазначав директор УкрГМЦ Микола Кульбіда.

Як відомо, у Києві опалювальний сезон-2013 стартував раніше від звичайного, 30 вересня.

За розрахунками Кабміну, опалювальний сезон у всіх установах соціальної сфери розпочнеться до 5 жовтня.

Як повідомлялося раніше, опалювальний сезон по всій території України має розпочатися не пізніше 15 жовтня. В уряді очікують на спокійний старт опалювального сезону-2013.