ua en ru

Мінрегіон прогнозує завершення відновлення системи теплопостачання Світлодарська до 1 жовтня

Мінрегіон прогнозує завершення відновлення системи теплопостачання Світлодарська до 1 жовтня. Про це доповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житолово-комунального господарства України Геннадій Темник на нараді в Кабінеті міністрів України, повідомляє прес-служба міністерства.

Раніше було прийнято рішення реконструювати існуючий будинок тролейбусного депо під газову котельню з встановленням лічильників теплової енергії у споживачів з переведенням приватного сектору на індивідуальне опалення. Рішення є оптимальним за технічними характеристиками, капітальними витратами і можливістю вторинного використання матеріальних ресурсів після перепідключення споживачів на Вуглегірську ТЕС.

Читайте також: Кабмін виділив на ліквідацію наслідків аварії на Вуглегірській ТЕС 128,3 млн грн

За словами Геннадія Темника, на сьогоднішній день завершено планування та розчищення майданчика, підключення тимчасового електропостачання і водопостачання, підготовлено фундамент для насосного встаткування, котлів, димососів, виконані опоряджувальні роботи приміщення котельні. Замовлено допоміжне устаткування котельні й пальника для котлів у кількості 18 одиниць.

Нагадаємо, пожежа на Вуглегірській ТЕС стався 29 березня 2013 р. Її причиною став спалах вугільного пилу в перетирочному обладнанні другого енергоблоку. В результаті аварії робота станції була зупинена.