ua en ru

Мінрегіон запропонував Світовому банку переглянути технічні процедури та терміни погодження проектних рішень

Мінрегіон запропонував Світовому банку переглянути технічні процедури та терміни погодження проектних рішень Фото: Геннадій Зубко

В кризових умовах процедурні затримки спільних проектів є неприйнятними для України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) звернулося із пропозицією до Світового банку переглянути технічні процедури та терміни погодження проектних рішень. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час зустрічі з Директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"В кризових умовах процедурні затримки спільних проектів є неприйнятними ні для України, ні для Світового банку", - заявив Зубко.

Урядовець запропонував створити робочу групу із представників Мінрегіону та Світового банку, яка напрацює пропозиції щодо змін у операційних посібниках та технічних завданнях започаткованих та майбутніх проектах, що реалізуються Світовим банком в Україні.

"Ми повинні виходити із необхідності та важливості реалізації спільних проектів по реконструкції мереж водоканалів, централізованого теплопостачання. Для цього важливо побудувати спільну командну роботу з персоналу міністерства, групи управління проектів банку та фахівців по виконанню проектів в водоканалах та теплокомуненерго", - наголосив він.

Окрім того Зубко зазначив, що міністерство прийняло рішення про додаткове створення проектного офісу в міністерстві за рахунок власної економії, який дозволить скоординувати командну роботу та допомогти водоканалам та теплокомуенерго швидко і якісно працювати над реалізацією проектів.

Нагадаємо, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблений новий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення галузі поховання", яким планується внести зміни до Кримінального Кодексу України та Закону України "Про поховання та похоронну справу".