ua en ru

Мінрегіон пропонує облаштувати пішохідні переходи "острівцями безпеки", а проїжджі частини - велосмугами

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує облаштувати пішохідні переходи "острівцями безпеки", а проїжджі частини - велосмугами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіону.

Мінрегіон затвердив зміну № 1 ДБН "Вулиці та дороги населених пунктів". Зокрема, доповнено розділ 2 "Елементи вулиць і доріг" підрозділу "Проектування поперечного профілю" з влаштування смуг для маршрутних транспортних засобів, велосипедних доріжок і велосипедних смуг. "Велосмуг слід використовувати або для одностороннього руху, або (якщо вулиці є з двостороннім рухом) для руху в одному напрямку з потоком автотранспорту на прилеглій смузі або (на вулицях з одностороннім рухом) як велосмуги зворотного напрямку", - йдеться в тексті змін.

У розділі 3 "Вузли вулиць і доріг в одному та різних рівнях" підрозділі "Пішохідні переходи в одному та різних рівнях" введені нові пункти з влаштування острівців безпеки для пішоходів і напрямних острівців, облаштування пішохідних переходів на вулицях і дорогах населених пунктів, у тому числі і з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, літніх людей та пішоходів з дитячими колясками.

"Додати нові пункти про необхідність улаштування острівців безпеки для пішоходів і напрямних острівців на перехрестях, площах кільцевого руху і перегонах магістралей при ширині проїжджої частини магістралі більше 15 м. Для пристрою острівця безпеки завширшки не менше 2 м може використовуватися розділова смуга, а за її відсутності острівець на магістральних вулицях і дорогах загальноміського та районного значення може влаштовуватися за рахунок звуження смуги руху до 3,25 м, а також по рахунок смуг озеленення і тротуарів", - йдеться в тексті змін.